Verkeerde conclusies?

De journalist Jan Leyers heeft in onderstaand artikel geprobeerd zo objectief mogelijk te zijn. Toch heeft hij iets heel belangrijks vergeten. Alvorens zijn onderzoek te beginnen, had hij zich eerst moeten verdiepen in de Koranische teksten in samenhang met de Sira (Biografie van Mohammed). Nu baseert hij zijn besluiten uitsluitend op wat hem werd verteld, zonder te beseffen dat wat een moslim een ongelovige vertelt, niet noodzakelijk hetzelfde is wat hij denkt. De meerderheid moslims, ook de meest gemodereerde, zullen altijd hun geloofsbroeders steunen tegenover niet-gelovigen, ongeacht of deze geloofsbroeders radicaal of crimineel zijn. Want in hun waar geloof, beschreven in de Koranische teksten, zijn ze overtuigd dat een niet-gelovige een minderwaardig persoon is. De journalist trekt een verkeerde conclusie door te denken dat er twee soorten islam zijn.
Maar het loont de moeite dit artikel te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *