Provocatie of racisme? RTL geeft zijn visie

In een vorig bericht (Provocatie of racisme) heb ik een incident beschreven waarbij een moslima van 16 aan de kust door een veertigjarige man geweld werd aangedaan. Ondertussen heeft de politie meerdere processen Verbaal opgesteld en weerhoudt niet “islamophobie” als drijfveer.
 
Maar RTL info gebruikt dit incident weer eens om de moslims als slachtoffer voor te stellen. Daarbij heeft ze de mening van UNIA co-directeur Patrick Charlier gevraagd, die meteen verklaarde dat het aantal gelijkaardige incidenten in ons land groeit. Hoewel dit incident al een paar dagen oud en het niet duidelijk is wie wat heeft gedaan, maakt RTL van de gelegenheid gebruik om met dit verhaal zijn pro-islamcampagne voort te zetten, en daarmee de eigen bevolking te vernederen. Conclusies trekken voordat het onderzoek afgesloten is, getuigt van ongezonde en onbetrouwbare journalistiek. Maar de boodschap is verstuurd, en het resultaat van het onderzoek speelt geen rol meer. Het gif is het menselijk organisme al binnengedrongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *