DE SOCIALE MEDIA IN DE VUURLIJN

Dat men op Facebook niet zijn “persoonlijke of intiemste” geheimen moet prijsgeven, weet ieder mens met een beetje gezond verstand. Maar wat opvalt is dat sinds een paar weken, Facebook letterlijk wordt afgebroken. Heeft de veiligheid van onze persoonlijke gegevens daar ECHT iets mee te maken, of is Facebook een doorn in het oog van de politieke elite? Facebook is een platform waarop elke burger zijn mening kwijt kan. FB is tevens een snel communicatiemiddel tussen burgers over de hele wereld. Soms zijn de berichten over belangrijke gebeurtenissen sneller beschikbaar dan op de officiële media. Daar iedereen op straat een mobiele telefoon heeft met filmmogelijkheden, worden beelden over aanslagen, ongevallen, rampen, politieacties, enz… bijna direct op FB gepubliceerd. Sneller dan op CNN. En dat wordt door onze gezaghebbers waarschijnlijk niet zo enthousiast aanvaard. Partijen die door de massamedia genegeerd worden, zodat ze niet dezelfde zendtijd (of helemaal geen zendtijd) krijgen om hun politiek programma voor te stellen, kunnen hun boodschap alsnog via de sociale media verspreiden. En dat FB een niet te onderschatten communicatiemiddel geworden is, hoeft niet meer bewezen te worden. Dus vraag ik me af waarom linkse infodiensten zo verwoed en uitgebreid Facebook afbreken? Ook linkse kranten publiceren horrorverhalen en insinnueren dat al wie op Facebook geregistreerd is, in gevaar is. “Je bankrekeningen zullen leeggehaald worden! Je intiemste geheimen kunnen gepubliceerd worden.” Enz…Als informaticus kan ik alleen maar zeggen dat ALLES wat op internet komt, onderschept kan worden, ook je eigen bankapplicatie. Dus Facebook als onheil beschrijven is meer dan overdreven…het is VERDACHT. Vraag je altijd af WAAROM dergelijke informatie (meestal onvolledig en niet correct) met zoveel hardnekkigheid wordt verspreid? Zonder facebook zouden heel wat politici en hun partijen weer opgelucht kunnen ademhalen. Denk hierover na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *